Marja-Liisa Torniainen

Kuvataiteilija ja kuvataidekriitikko, vapaa kirjoittaja / Kulttuuritoimitus.fi

Tietoja

Sähköposti marjatorniainen@gmail.com
Kotisivu http://marjatorniainen.net
Esittely

Olen Helsingissä 1953 syntynyt kuvataiteilija; taidemaalari, piirtäjä ja valokuvataiteilija, jolle on ilo kääntää kuvien kieltä suomeksi. Vuosikymmenten konkreettinen ja henkilökohtainen kosketus kuvataiteeseen on asiantuntemukseni perusta ja kivijalka kuvataidekriitikkona. Jaan aikani kaikkien edellä mainittujen töiden kesken, mutta kritiikkien kirjoittaminen ei silti ole minulle mikään sivuasia, vaan osaamiseni ydinaluetta.

Teen myös henkilöhaastatteluita, esseitä, artikkeleita ja esittelyjä. Paitsi kuvataiteesta, kirjoitan kaikesta, mikä sitä jotenkin sivuaa oli se sitten esimerkiksi kirjallisuutta, teatteria tai politiikkaa.

Kuulun SARV:n lisäksi myös kansainväliseen kuvataidekriitikkojen järjestöön AICA, Taidemaalariliittoon (TML), Valokuvataiteilijoiden liittoon (VTL), Tampereen taiteilijaseuraan (TTS), Valokuvakeskus Nykyaikaan, Taiteilijayhdistys Yöhön ja Yleiseen lehtimiesliittoon (YLL), Sanastoon, Kuvastoon ja Kopiostoon.

Nettisivuillani päähuomio on kuvataiteessa, ei kirjoituksissa, joista viimeisimmät työt löytyvät sivuilta www.kulttuuritoimitus.fi ja Taide-lehti.

Lisäasetukset

Titteli / työpaikka Kuvataiteilija ja kuvataidekriitikko, vapaa kirjoittaja / Kulttuuritoimitus.fi
Alue/maakunta Kanta-Häme, Pirkanmaa, Uusimaa
Asuinpaikka Tampere
Toiminta-alat Kirjoittaminen, Opetus ja luennointi, Palkintoraadit, Paneelikeskustelut, Sosiaalinen media, Muu
Osaamisalueet Kuvataide
Erityisosaamisalueet Kuvanveisto, Lastenkulttuuri, Maalaustaide, Mediataide, Performanssi, Valokuva, Ympäristötaide
Työskentelykieli Suomi

Valikko