Rita Dahl

opettaja, kirjailija, kääntäjä, toimittaja, kriitikko

Tietoja

Sähköposti ritdahl@gmail.com
Kotisivu http://arjentola.blogspot.com/
Esittely

Olen toiminut kriitikkona 1990-luvun alusta lähtien. Vaikka pääasiallinen alani on kirjallisuus, kauno- ja haastava tietokirjallisuus ja runot, olen kirjoittanut kritiikkiä myös klassisesta musiikista ja oopperasta (olen klassinen sopraano), taide-elokuvista, teatterista. Erityisen mielelläni kirjoitan runoista, filosofisesta ja yhteiskunnallisesta kirjallisuudesta. Kirjoitan kritiikin lisäksi tilauksesta esseitä, kolumneja, haastatteluita ja muita journalistisia perusjuttutyyppejä.

Koulutukseltani olen VTM, FM, medianomi (YAMK) ja ammatillinen opettaja. Olen tehnyt suomi toisena kielenä perus- ja aineopinnot sekä suomen kielen perusopinnot. Päivätyökseni toimin suomen kielen opettajana. Olen myös yli 20 kauno- ja tietokirjaa julkaissut kirjailija ja kuusi käännöstä julkaissut kääntäjä. Kääntäjänä olen erikoistunut portugalinkieliseen runouteen. Toimittajana olen toiminut yli 20 vuoden ajan.

Lisäasetukset

Titteli / työpaikka opettaja, kirjailija, kääntäjä, toimittaja, kriitikko
Alue/maakunta Uusimaa
Asuinpaikka Vantaa
Toiminta-alat Kirjoittaminen, Opetus ja luennointi, Palkintoraadit, Paneelikeskustelut, TV-tuotannot, Radiotuotannot, Blogi, podcast, vlog, Sosiaalinen media, Muu
Osaamisalueet Kirjallisuus, Kuvataide, Elokuva, Musiikki, Teatteri
Erityisosaamisalueet Kertomakirjallisuus, Klassinen musiikki ja Ooppera, Maalaustaide, Runous, Tietokirjallisuus
Työskentelykieli Suomi, Englanti, Ruotsi, Ranska, Espanja

Valikko