ESITTELY

Tervetuloa Arvostelijapankkiin!

Arvostelijapankki on Suomen arvostelijain liiton palvelu, jonka avulla eri alojen taidekriitikot voivat tuoda esiin osaamistaan ja ammattitaitoaan. Hakupalvelun avulla kuka tahansa voi etsiä tarpeisiinsa sopivaa taidekriitikkoa esimerkiksi juttu- tai opetuskeikkaa varten.

Kriitikoita voi hakea palvelussa muun muassa taiteenaloittain, alueittain tai pelkällä sukunimellä. Haun perusteella palvelu tarjoaa nähtäväksi Arvostelijapankkiin rekisteröityneiden kriitikoiden profiileja. Omissa profiileissaan kriitikot esittelevät itsensä ja kertovat, millä alalla ja missä medioissa he ovat työskennelleet ja miten heihin saa yhteyden.

Arvostelijapankin tarkoitus on tuoda kriitikkojen ammattitaito paremmin kaikkien saataville. Kriitikoilla on taiteen asiantuntijoina edellytykset keskustella laajoista kulttuuria ja yhteiskuntaa koskevista kysymyksistä syvällisesti ja näkemyksellisesti. Kriitikot ovat tottuneet ajattelemaan itsenäisesti ja perustelemaan näkemyksensä, joten he ovat hyviä keskustelijoita esimerkiksi paneeleissa ja palkintoraadeissa.

Profiilin luonti Arvostelijapankkiin

Kaikkien kriitikkona työskentelevien kannattaa luoda ilmainen profiili Arvostelijapankkiin. Profiilin luonti tapahtuu sivun oikeassa yläreunassa olevasta Kirjaudu -linkistä.

Profiilissa voi kertoa osaamisestaan sekä missä medioissa ja minkä taiteenalojen parissa on työskennellyt. Pakolliset kentät on merkitty pienellä punaisella tähdellä. Kannattaa muistaa, että mitä tarkemmat tiedot ammatillisista valmiuksistaan profiiliin liittää, sitä helpompi se on löytää haussa.

Valikko