Jenny Kangasvuo

kriitikko, kirjailija, tutkija

Tietoja

Sähköposti jenny.kangasvuo@gmail.com
Kotisivu https://jennykangasvuo.com/
Esittely

Kriitikkona vahvuuteni on laaja-alaisuus. Taustaltani olen tutkijakoulutuksen saanut kulttuuriantropologi, ja olen opiskellut myös kirjallisuutta ja taidehistoriaa, joten kirjoitan kritiikkejä hyvin erilaisista aiheista ja erilaisista näkökulmista erilaisille yleisöille.

Eniten kirjoitan kritiikkejä tietokirjoista, elokuvista ja teatterista, mutta myös sarjakuvista, kuvataiteesta, muusta esitystaiteesta ja museonäyttelyistä.

Erikoisalojani ovat sukupuoli, seksuaalisuus ja ruumiillisuus; uuskumma, scifi, fantasia ja spekulatiivinen fiktio; sekä kansanperinne ja esihistoria.

Kirjoittajanlaatuni on moninainen: kirjoitan journalistisia, tieteellisiä ja myös kaunokirjallisia tekstejä. Minulta on ilmestynyt kritiikkien lisäksi kaksi romaania, novellikokoelma, useita tietokirjoja, esseitä sekä vertaisarvioituja tutkimusartikkeleita. Kritiikkejä olen kirjoittanut yli kaksikymmentä vuotta.

Lisäasetukset

Titteli / työpaikka kriitikko, kirjailija, tutkija
Alue/maakunta Kainuu, Lappi, Pohjois-Pohjanmaa
Asuinpaikka Oulu
Toiminta-alat Kirjoittaminen, Opetus ja luennointi, Paneelikeskustelut
Osaamisalueet Kirjallisuus, Kuvataide, Elokuva, Teatteri
Erityisosaamisalueet Dokumentti, Esitystaide, Kertomakirjallisuus, Kuvanveisto, Maalaustaide, Mediataide, Performanssi, Runous, Sarjakuva, Sirkus, Tietokirjallisuus, Tv-sarjat, Valokuva, Ympäristötaide
Työskentelykieli Suomi, Englanti, Ruotsi

Valikko