Paula Sankelo

Kirja-arvioista vastaava toimittaja, Elonkehä

Tietoja

Sähköposti paula.sankelo@iki.fi
Puh nro +4791621121
Esittely

Kirjoitan kirja-arvioita sekä tietokirjallisuudesta että kaunokirjallisuudesta. Toimin Elonkehä-kulttuurilehdessä kirja-arvioista ja runopalstasta vastaavana toimittajana, numerosta 4/23 alkaen. SARV:n jäsen olen vuodesta 2023.

Olen koulutukseltani kotimaisen kirjallisuuden maisteri (2008), fysiikan maisteri (2008) ja energiatekniikan DI (2016). Olen työskennellyt tutkijana ympäristöalalla, mutta parhaillaan olen virkavapaalla tutkimustyöstä.

Tietokirja-arvioissa asiantuntemusalueitani ovat energia, ilmastokriisi, rakennettu ympäristö, kestävyysmurros ja arktiset alueet, erityisesti Huippuvuoret. Voin arvioida myös lapsille suunnattua tietokirjallisuutta.

Kaunokirjallisuuden puolella minua kiinnostaa pääasiassa kotimainen kirjallisuus: runous, lasten- ja nuortenkirjallisuus sekä aikuisten romaanit. Luen ja arvioin mielelläni kaunokirjallisuutta, jossa on jonkinlainen luontoon, ympäristöön tai ilmastoon liittyvä teema.

Asun Longyearbyenissä ja kirjoittamisen lisäksi työskentelen Huippuvuorten museossa, jossa toimii Huippuvuorten ainoa kirjamyymälä. Luen paljon arktisiin alueisiin liittyvää kirjallisuutta, joten mikäli tarvetta on, voin arvioida myös tämän alan kirjoja.

Lisäasetukset

Titteli / työpaikka Kirja-arvioista vastaava toimittaja, Elonkehä
Alue/maakunta Ulkomaat
Asuinpaikka Longyearbyen
Toiminta-alat Kirjoittaminen
Osaamisalueet Kirjallisuus
Erityisosaamisalueet Kertomakirjallisuus, Lastenkulttuuri, Runous, Tietokirjallisuus
Työskentelykieli Suomi

Valikko